Provridit :D

Hej! Igår var en superbra dag. Jag provred två hästar och jag ska bli medryttare på en av dem! Det var en d-ponny som heter Hilda och en c-ponny som heter Feé. Båda var supersöta och trevliga. Jag red först feé och sedan en dräktig Hilda. Båda var helt underbara och väluppfostrade. Feé var pigg men väldigt lyhörd. Hilda var lite envis först men sedan lyssnade hon jättebra. När jag kom hem så sade mamma att jag fick bli medryttare där om jag ville. Så jag messade Pernilla (ägaren) och fårgade hur det blev. Ovh gissa vad? Hon sade att jag fick bli om jag ville! Jag tror att jag vill bli på Hilda men det får jag har klart tills imorgon för då drar jag dit. Jag ska rida med en annan tjej då som ska visa mig lite vägar. På lördag ska jag dit med Pauline för hon ska provrida. Så imorgon får jag veta mer om vilka dagar och vilken häst. Idag ska jag först vara i skolan och sedan ska jag på teater med skolan innan jag ska hem och träna fotboll. Ha det gött för det ska jag ha!

Amanda

Match

Hej! Igår spelade jag match. Fotbollsmatch. Den var klar klocken 10. Jag var hemma typ halv elva och då skulle jag äta och duscha. Det gick sådär bra på matchen. Förlust med 3-1. Jag själv stod i mål. Tredje gången jag står i mål sedan jag blev av med mitt gips. Men jag är ändå ganska nöjd ocj jag gjorde många snygga räddningar. Fast jag fick en fot i ansiktet (det värker fortfarande) och jag sträckte min axel. Får se hur det blir att rida. Jag kanske ska hänga med Fannie till hennes medryttarhästar idag. Om jag får för hennes pappa. Annars får det bli något annat. Dessutom har jag och Pauline hittat medryttarhästar i Landvetter. Vi ska förhoppningsvis provrida i helgen! :D Jag hoppas det! Åhh vad grymt kul det skulle bli. Önska mig lycka till!!

Amanda

Hoppning/Markarbete

Hej! Jag red igår. Är supernöjd med hur det gick. Jag hade Fleur och vi hoppade en serie med studs och sedan ett galoppsprång och ett räcke. Först var Fleur ganska seg. Hon travade i slow motion och skrittade jättlångsamt. Sedan skulle vi galoppera. Hon ville absolut inte fatta galopp. Hon saktade av till skritt och gick in i mitten. Men jag gav inte upp så jag fortsatte banka tills hon fattade galopp. Det gick inte särskilt snabbt men hon hade en härlig galopp. Sedan skulle vi börja trava över bommar och hon var seg. Sedan satte Veronica (vår vikarie) upp ett hinder som Fleur först inte fatttade att hon skulle hoppa över men sedan hoppade hon ändå. Sedan byggde vi upp ett hinder i taget och Fleur började bjuda på hindrena. Sista gången när hela serien var uppbyggd så tänkte hon att nu bromsar jag av sig själv så hon vägrade men jag testade en gång till och hon hoppade. Efter att alla hade hoppat så skulle vi få dem att lägga sig lite i formen. Och gissa vad? JAG LYCKADES!!! Så jättestolt! Idag blir det skola och sedan hem innan fotbollsmatchen. Ush vilket dåligt väder det ska bli nu framöver. Hoppas att det bättrar sig!

Amanda

Fleur (tagen från Rådas hemsida)

Ridpassen! :D

Torsdag:
Red igen i torsdags! Då stog det att jag skulle ha Masse.. Oh no! tänkte jag. Vi skulle rida ut oxå. Innan var det nybörjargrupp som jag hjälpte till på. Jag ledde Sissi, den nyaste shettisen på ungefär 1 m. När jag stog där och hade lett klart henne så kommer Michaela och säger: "Maya, du kan rida Sissi istället!" Va?! Tänkte jag. Jag är liksom 1,51 cm lång, men jag väger inte så mycket, är ganska smal. Så det kändes lite konstigt att sitta på en sån liten häst. Men det var mysigt att rida henne. Hon hade väldigt svår trav och man måste hitta takten. Vi red upp för 2 ganska branta uppförsbackar, men hon var jätteduktig! Hon är ju bara 5 år! :) Sen blev hon lite envis, men jag var jättenöjd ialla fall! Michaela frågade om det gick bra och så, och jag sa att jag var nöjd :)

Såhär ser Sissi ut  (jag har tagit bilderna!!) :

Söta pownie :)

Fredag:
Jag kom till stallet och såg att jag skulle ha Fia. Den andra shettisen! Haha! Hon är typ mindre än Sissi kanske 98-100 cm! :o Vi skulle träna på framdelsvändningar. När vi satt upp, var vi i paddocken. Men det dammade ASMYCKET där. Så vi gick in i manegen. Först värmde vi upp med lite skritt, volt tillbaka och trav. Fia kändes väldigt fin och hon lyssnade bra. Sen var det dags för framdelsvändningar. Vår riktiga ridlärare Åsa var bortrest, så vi fick ha Veronica istället. Hon är jättebra! Hon gjorde fyrkanter på volterna och vi fördelade oss. Fia var väldigt duktig och hon lyssnade fint på mina hjälper. Sen hade jag täten att byta om volt och göra framdelsvändningar  i andra varvet. Hon var duktig och gjorde ingenting mot de andra hästarna. Hon busade en gång, då hon gick ur volten ;)
Jag var jättenöjd! Jag har ridit Fia typ 93482937 gånger men den här gången var den bästa! <3
Bild: ( från: http://radaridklubb.se/ ) :

Hon är svart och jättefin ^^:3

Hoppas ni orkade läsa!
Kram Maya <3 C:

Hemma om en stund :)

Då blire att skriva om ridpassen! Ska försöka lägga in bilder om min dator slutar dampa -.- :P

Ha det gött sålänge!

Mondayy again

Måndag igen då. Haft en super helg. Vart hos moster och kollat eurovision. Asgrymt Loreen!! Har också varit hos morbror, hans fru och deras tre döttrar och träffat deras minsta lilla tös. En supergullig, liten, tre veckor gammal bebis! Hon heter Ellen. Jag smälte när jag såg henne. Idag blir det stallet efter skolan. Hoppa tror jag att det blir. Hoppas på Atlas eller Wikke men jag tror att det blir hoppa Fleur. Fast hon är ju också bra. Det gäller dock att våga.. Lägger in en liten veckoplanering här.

Måndag: Skola, sedan stallet.
Tisdag: Skola, sedan fotbollsmatch
Onsdag: Skola, sedan inget än så länge
Torsdag: Skola, sedan stallet och sköta Wikke, sedan fotbollsträning
Fredag: Skola, sedan stallet och sköta wikke
Lördag: Typ inget
Söndag: Typ inget, sedan fotbollsträning

En ganska chill vecka enligt mig. Ha det gött då!

Amanda

Man får väl bjuda på sig själv...

Schteker i solen :PP

Lite allmänt :)

• Idag eller imorgon kommer inlägg om torsdagens och fredagens ridpass.
• Vi söker en header!
• Vi (jag iaf ;)) vill veta vad som är bra eller dåligt med bloggen. Nåt den ska förbättra eller inte förbättra?
Älskar er fina bloggläsare! Utan er, ingen blogg! Puss :*
Och sen älskar jag ju självklart Amanda! Finaste tjejen ! :*

//Maya :)
Bild:

Match då

Hej! Det är lördag Wohoo!! Min lördag blir bara bäst. Först köpa shorts och kjolar med mamma på allum. Sedan blir det spela fotbollsmatch. Efter det kanske jag ska bada med de bästa. På kvällen ska jag och mamma hem till min moster och sova över där. Och så ska vi se på eurovision song contest tillsammans mysigt! Exkursionen igår var kul. Fast det var grymt varmt. Trodde att jag skulle stupa. Jag kunde typ inte prata ordentligt. Jag o pauo skämtade om ormar och att hon skulle ta upp en och leka ormkvinna med den. Sedan skulle jag säga att hon skulle fråga om någon ville titta men råkade säga att hon skulle fråga om någon ville LUKTA! Hahahah vi dog lite där.. Efter skolan drog jag med bästa Wilma, Sara och Amanda och badade. Efter badet drog jag hem. Jag har bränt mig lite på armarna. Trevligt! Tänkte lägga in en videoblogg snart. Vad ska jag göra/snacka om? Kom med random idéer så lottar jag ut vad jag ska göra!

Amanda

Hiss och Diss

Tänkte köra ett litet inlägg med hiss och diss här då. Tre hissar och tre dissar bara för att jag är grym!


Hiss för:
Wikke såklart! Han är bara bäst. Min lilla mysiga gullunge. Så sjukt fin. Älskar min sköthäst asså! Puss Wikke :*
Jag Hissar också mina bästisar. Tack för allt stöd jag har fått nu den senaste tiden. Finns för er. ILY :*
Hissar även Maya. En underbar tjej! Grymt snäll, söt och gullig. Alltid så glad och omtänksam. I'll be there when you need me!


Diss för:
Dåliga ridlektioner, när det går piss och när hästen inte vill lyssna. När det bara blir fart och inget går som man vill. När man liksom tappar kontakten med hästen hela tiden.
Diss för folk som dömer. Asså bara för att en person är ful betyder inte det att man kan vara hur taskig som helst emot honom/henne. Jag har råkat ut för en massa sådant. Asså bara för att den där nya tjejen är ful, betyder det att hon är jättetaskig eller bitchig då? Det är insidan som räknas, eller?
Jag dissar också spindlar. Förlåt mig, vissa som läser detta kanske tycker jättemycket om spindlar och de kanske har en spindel som husdjur. Men jag hatar dem. De är så läskiga med alla ben. Till och med de små spindlarna ger mig små hjärtattacker. Brrr, jag ryser av bara tanken..

Amanda

Exkursion (stavning)

Hej! Idag ska vi på exkursion. Ingen aning om hur det stavas men det är typ en utflykt ute i skogen. Vi ska mötas 8.30 på en busshållplats och vandra i skogen hela dagen. Matsäck är med och även NO anteckningsbok, penna och sudd. Okej, jag får erkänna att jag har fuskat. Detta är tidsinställt.. Skrivet i onsdags :P Lurade jag er? Gjorde jag säkert inte.. Men jag hoppas att jag får det kul! Efter exkursionen blir det stallet till min älskling Wikke. Att jag älskar honom har ni säkert förstått. Men jag säger det en gång till, WIKKE JAG ÄLSKAR DEJ!! Nej nu ska jag nog dra..

Amanda

Tagen av bästa Pauline (Coresline)! <3

Brandlarm..

Hej! Sitter i skolan. Den har inte börjat. Brandlarmet gick för ett tag sedan. Tydligen var det något med en brödrost.. Igår var jag med Fannie, Sofie och Pauline hos Fannies medryttarhästar. Vi drog direkt efter skolan. Sedan skulle vi ta in de hästar vi skulle ha. det var islandshästar. Jag skulle ta en liten brun som hette Sperra. Vi skulle rida barbacka. men en av hästarna fick vi inte in så vi tog en annan. Men den visade sig vara en unghäst så vi red dubbelt på Perla. Tyvärr fick jag rida dubbelt så jag fick inte min lilla Sperra. Men det var ju mysigt med Perla också. Fast hon snubblade.. Vi red till en sjö och badade med hästarna. Det var verkligen supermysigt. Vi var där ett tag och sedan red vi hemåt. Vi möttes av en bil som visdae sig vara från det stallet vi hade hästarna på. Klockan var halv åtta! Vi skyndade oss hem, det blev mycket tölt och galopp. Vi var klara runt halv 9. :S jag ringde pappa som kom och hämtade mig. Jag var hemma nio och i säng klockan 10. Det blir inget sådant på ett tag.. Fast en positiv sak är att jag kanske hittat medryttarhäst. Jag hoppas att jag kan bli på Sperra. Älskar dig isisen <3

Amanda <3<3

Kort dag

Hej! Idag är en kort dag. Vi slutar 13.30. Jippie! Fast det gör vi ju i och för sig varje onsdag. Letar medryttarhäst för fullt just nu. Help me find one! Igår var det en bra dag som vanligt. Skola sedan hem och träna fotboll. Det gick väl bra. Fast det var ju sjukt varmt. Tänkte gå ut och springa idag. Det blir ju gött. Lagt till en sak på veckoplaneringen.
Lördag: Liseberg med min fina Lovisa!
Det kommer att bli så sjukt kul. Saknar min bästa trots att hon går på skolan bredvid min. Men det blir ju att man inte syns så mycket ändå. Kan också avslöja att fler tidsinställda är på gång..

Amanda

Jag i oktober 2010. något förändrad?

Bilden talar ! :)

Choo !

Vart lite dålig update på bloggen idag :(
Har iaf varit i stallet lite snabbt, därför inga bilder, var så trött men jag gick in o borsta Zaphira och innan så tog jag ett dopp i Råda sjön med mina kompisar :)
Go dag :)

Ha det bra <3

Wikke

Tänkte skriva lite om min älskling Wikke som jag sköter tre dagar i veckan. Wikke har knappt varit på råda i ett år. Han kom dit förra sommaren. Till hösten dog min första sköthäst så jag fick förtur på Wikke. Jag fastnade för honom direkt när jag klev in i hans spilta första dagen jag faktiskt skötte honom. Jag drog lite med handen och märkte att, gud vad snäll han är. De kommande veckorna gick ut på att jobba med honom så att han skötte sig i spiltan och att lära känna honom på riktigt. Jag tillbringade många timmar med att bara stå där hos honom och mysa med honom. Jag märkte snabbt att han var ganska mysig och ville ha mycket pussar. Snart blev han en slickis och slickade mig i ansiktet och på händerna.

Wikke är en KWPN, född 2003. Han är importerad från Holland. Vet inte riktigt hur hög han är men runt 165 cm skulle jag tro. Han är supersnäll och vill lära sig nya saker. Han kan dock bli beskyddande när jag står där, precis som om jag vore hans flickvän eller nåt. Wikke är inte särkilt kittlig men han kan fjanta sig om bakbenen och magen. Det är bara att skita i det. I ridningen är Wikke pigg och lite spänd. Första gången man rider honom kan han verka jobbig men när man får kontakt med honom så går han jättefint. Jag har dock bara ridit honom en gång.

På senaste tiden har Wikke blivit tjurig. Han bråkar mer med sina grannar och kan börja använda tänderna när han slickar. Då blir jag sur på honom och biter tillbaka. Då blir han supermysig igen, tills någon av hans grannar sticker över huvudet eller någon kommer in i hans spilta. Varför han har blivit sådan kan bero på att det är så många som går in till honom just för att han var så snäll. Wikke kan då ha blivit irriterad och detta är hans sätt att visa att et räcker nu. Oavsett hur han beter sig så är han min sköthäst. Han har en stor plats i mitt hjärta och jag älskar honom grymt mycket. Om Wikke försvann nu så vet jag inte vad jag skulle göra. Wikke, jag vet att du inte kan läsa men du ska veta att jag älskar dig. Nu och för alltid!


Amanda

Barbacka! :)

Hej! Eller godmorgon kanske jag ska säga. Igår var en bar dag. Wikke var supermysig som vanligt. Han ville bara pussas hela tiden. Min lilla going. Älskar dej pluttis. Sedan red jag. Barbacka på fleur. Det gick bra men hon blev lite trippig i galoppen. Men för övrigt gick det bra. Kan kolla om jag får bilder. Idag blir det skola sedan fotbollsträning. Önska mig lycka till!

Amanda

Tidsinställda

Jag ville bara säga att ni ska hålla koll på bloggen. Det kommer att komma lite tidsinställda nu framöver. Och deesutom vill jag bara säga, NI ÄR GRYMMA! Vi startade bloggen i torsdags och vi har grym statistik. Jag är riktigt stolt. Hoppas att ni sprider ordet om vår blogg så att vi får ännu bättre statistik. Utan er bloggläsare, ingen blogg. Älskar er, Puss!

Amanda <3

Foto och "styling" av min bästa Pauline. Detta är då jag. Massa bilder nu som kommer att komma framöver!

Veckoplanering

Min vecka. Inget ovanligt planerat men säkert kommer det lite spontana saker. Barbacka eller hoppning på ridningen idag då. Hoppas att det går bra. Önska mig lycka till!

Stilen blev mindre än jag trodde. Men så blir det ibland. Mitt hår är plattat på bilden så ni kan igga det.

Amanda

Veckoplanering

Min vecka. Inget ovanligt planerat men säkert kommer det lite spontana saker. Barbacka eller hoppning på ridningen idag då. Hoppas att det går bra. Önska mig lycka till!

Stilen blev mindre än jag trodde. Men så blir det ibland. Mitt hår är plattat på bilden så ni kan igga det.

Amanda

Gomorron

Gomorron bloggen! Tänkte visa er lite bilder från min tävling. Idag blir det skola och sedan stallet för ridning. Barbacka eller hopp. Hoppas på Atlas eller Wikke. Mina små gullungar!

Uppvärmning

På banan

När han äntligen hoppade hindret...

Vi rider ut från banan.

Fler bilder finns på min vanliga blogg. Den hittar ni HÄR!

Amanda

Kom precis ur duschen :)


Synd att Amanda inte har nåt internet :((

Liseberg?

Haha, igen..! Nån som vill till Liseberg? :)

Ojjj!

Det blir nog Fabienne eller Zaphira! <3

//Maya

Funderar på..

..att ta privatlektion? Vet bara inte vem jag ska rida..


Fabienne,                        Zaphira,                     Eller Fleur?

Vad tycker ni? Ska jag rida en annan häst? Bilderna är från radaridklubb.se där du även kan se fler bilder.

Kram Maya :)

Chooo :)

Veckoplanering:

Måndag - Skola, Läxor, Äta, Sova
Tisdag - Skola, Stallet! (lägger upp bilder), Äta, Sova
Onsdag - Skola, Ev. Läxor, Äta, Sova
Torsdag - Skola, Stallet! (lägger upp bilder), Äta, Sova
Fredag - Skola, Stallet, Ridning!!!! Åka till mamma, Sova
Lördag + Söndag - Hos mamma, åker hem på söndag.

Hihi lite skevt att jag skrev "äta och sova" men jag ska ju göra det! xd

//Maya

God kväll!

Choo!
Har kommit hem från kalaset. Det var ganska kul. Har precis tvättat bort sminket och ska tagga liseberg imorn! :)
Bilder kommer ;)
Trött nu men ska va uppe lite till :)

Sliiiiiten!!

//Maya

Kalas look :)

Cardigan, Scarf och Tunikan:

Jeansen:

Håret:

Sminket:


Vad tycks?
Temat var färgglatt :) Synd att jag bara har jeans-färgade jeans ;(
Även synd att jag missar ridningen! Buhuuuu!!! D':

Om mig, Amanda

Hej! Jag är då den andra tjejen på denna blogg. Jag är 14 år gammal och också en hästtjej. Jag sköter ridskolehästen Wikke. Jag rider också på Råda ridklubb i Mölnlycke och har ridit där i åtta år till hösten. Jag gillar mest dressyr då jag är hopprädd. Men jag känner mig ganska stolt för jag tävlade i klubbhoppningen igår på bästa Atlas. Det gick sådär för vi blev utesutna då han fick spatt. Jag kommer att skriva om allt mellan himmel och jord men mest stallet. Har ni frågor kan ni lämna dem i en kommentar eller i ett mail till [email protected]

Amanda

Här är jag då. Min andra blogg hittar ni HÄR!

Godmorgon!

Vaknade för en stund sen :) Om ni undrar varför inte Amanda bloggar, så är det för att hon inte har något internet hemma hos sig :( Idag ska jag på tjejkväll, därför inte helt bra update, men hoppas att Amanda får tillbaka hennes internet snart ;)

Har ni några planer för dagen?

Bild på mig från igår! Nu gick det att ladda upp bilder! :O

//Maya

Hej och välkommen!

Hej!
Jag är då Maya och en av tjejerna som driver denna bloggen (header är på g!).
Jag är en riktigt stalltjej och jag älskar hästar och stallet! Jag och Amanda (som snart ni kommer att få veta lite mer om :)) rider på Råda Ridklubb i Mölnycke. Jag sköter ridskolehästen Zaphira<33 Bild kommer men min dator laggar så fort jag försöker ladda upp en bild :(( Jag älskar Dressyr men hoppning är också väldigt roligt! :D<3 Min vardag består av läxor, kompisar, familjen och bloggen! Mer än så hinner jag tyvärr inte. Nu har ni fått veta lite om mig :D Om ni har mer frågor mejla då till vår bloggmejl: [email protected]

Kram Maya <3

Välkommen till min nya blogg!

RSS 2.0