Marknad

Har varit på en mysig marknad i Funäsdalen. Köpte bara godis haha. Och brända mandlar ;) imorn vet jag inte vad det blir. Men något blir det. Beroende på väder då. Kommer att sakna wikke så mycket! Hade jag kunnat köpa honom hade jag gjort det. Drömde faktiskt det inatt. Appen funkar fortfarande inte för mig. Nu sitter jag i soffan och äter choklad. Mums!

Amanda

Farväl älskling

Jag sitter i vemdalen med världens sämsta täckning. Kommer hem nästa vecka. Men jag ska hålla mig till rubriken och säga farväl.

Jag är helt förkrossad. För min älskling ska bort. Wikke ska tillbaka! Min älskade, fina sköthäst. Snart ett år har gått till jag fick honom. Det tog tid innan han blev väluppfostrad. Vi har minnen tillsammans. Bara roliga. Ibland har han varit jobbig men jag har alltid älskat honom. Han har alltid funnits där, trots skador på honom och mig. Han är så fin och glad och snäll. Jag vill köpa honom men det kommer jag aldrig att få :(. Han har satt stora spår i mitt hjärta. Jag kommer alltid att minnas dig och älska dig wikke. Vi kommer att ses igen i framtiden. Puss på dig älskling!

Amanda

Gothia

Hej! Ledsen för dålig uppdatering denna veckan men jag har spelat gothia. Det gick sådär. Vi kom sist i gruppen trots att vi kämpade. Vi hamnade i B-slutspel och vann första matchen med 3-0. Jag stod i mål och höll nollan! Innan andra matchen, ungefär viduppvärmningen, så halkade jag och faceplantade på ett golv. Min näsa krasade till och jag fick ont i huvud och ansikte. Näsan brände rejält. Innan match började jag må illa så jag satte mig vid sidan om planen. Ville inte spela men tjejerna tjatade så jag kunde inte med att säga nej så jag spelade. Vid halva halvleken hade jag så ont att tårarna vällde upp i ögonen. Vid halvlek bröt jag och lade mig ned vid avbytarbåset. Jag kunde inte stoppa något. Jag skakade och tårarna rann. Ett mål släppte jag in. Det var på straff. Vi förlorade matchen med 3-0. Efter matchen åkte jag och mamma till en annan plan för att kolla på en kompis som jag inte har träffat på två år. Vi snackade lite efter deras match och det var ganska pinsamt. Men han verkade glad över att se mig iallafall! Hemma mådde jag piss. Näsan brände, huvudet värkte och jag mådde grymt illa. Det visade sig att jag hade fått hjärnskakning. Det var igår och jag mår sådär idag. Idag har jag solat och varit med min bror på universeum. Det var kul! På söndag åker vi bort så räkna med ganska dålig uppdatering nu framöver. Men det är ju fortfarande sommar. Keep on living boys and girls!

Amanda

Hilda och feé

Hej! Sitter i stallet hos Hilda och feé. Har precis ridit med Julia. Precis som igår. Hade Hilda igår. Vi hoppade och red lite damsadel. Haha det var kul. På kvällen hade jag, min bror och hans kompis filmkväll. Det var mysigt! Idag red vi barbacka. Jag hade Hilda igen. Vi red över bommar och galopperade upp för en backe i deras sommarhage. I slutet tappade jag spöt så jag och Julia bytte för hon var så trött att hon inte skulle orka ta sig upp på feé igen. Feé satte av i trav och jag hamnade hängandes på halsen. Då vek hon åt sidan så jag dök av. Men det gick bra och vi skrattade. Sedan skulle jag ta mig upp igen men hon flyttade på sig så jag ramlade igen. Vi garvade så vi grät! Pappa ska snart hämta mig. Vi ska fira Noah tillsammans med släkten idag. Det blir myyys!

Amanda

Träning

Har precis kommit hem från träningen. Det gick väl bra. Idag har jag bara slöat hemma. Och så har vi lämnat över vårt gamla hus. Nu äger vi inte det längre!

Igår firade jag min bror Noah tillsammans med familjen och farmor och farfar. Innan dess var jag hos Hilda och feé. Red feé. En lång tur blev det. Hon fick bestämma tempo. Det blev mest trav och skritt med någon galopp. Härligt var det i alla fall. Det jag är mest stolt över är att hon gick i form helatiden. I skritt, trav och galopp! F*n vad jag kände mig duktig. Och när jag red förbi folk fick jag höra att det var en fin häst och att jag var duktig. Proud girl over here!

Måste dra för vi ska dricka bubbel nu. Puss!

Amanda

Födelsedag

Idag är det min lillebrors födelsedag. Han fyller 8 år. Han heter Noah. En blond och blåögd pojk. Han kan vara irriterande och vild men han kan också vara lugn och gosig.

Jag minns den dagen då han föddes och mina föräldrar ringde och sade att jag hade fått en lillebror till. Jag minns att jag ville ha en syster men att jag blev glad över min bror också. På kvällen gjorde jag och min andra lillebror en videohälsning till mamma och bebisen. Vi satt i badkaret. Han växte och växte och innan jag visste ordet av skulle han börja skolan. Vad glad han var. Nu till hösten börjar han i tvåan. Han kan ju inte vara bebis för alltid!

Det jag ville komma till var: Grattis Noah! Du är den bästa lillebrodern som man kan önska sig och jag vet att Elias håller med. Även om vi bråkar ibland och även om vi skriker på varann så älskar jag dig. Idag är det din dag, så låt inget förstöra den!

Kram från din syster,
Amanda

Bio

Har varit på bio med mina bröder. Ice age 4. Den var bäst! Har tränat idag också. Nu tittar jag på ghost whisperer lite 4-ever alone. Kom nyss på att en i den serien heter Payne i efternamn. Precis som Liam i one direction. Haha kul! Appen funkar fortfarande inte. Den stängd ned när man har loggat in. Har laddat ned den om och om igen i flera dagar. Arg blir jag! Det betyder inga fler bilder på ett tag.

Amanda

Hemma!

Jag är hemma igen. Var med saghar. Vi drog in till stan och käkade och kollade lite kläder samt några piercingställen. Jag ska pierca naveln i höst! Ska bli så kul och jag längtar. Jag köpte en neongul tröja på MQ som jag älskar. Appen funkar tyvärr inte men nästa gång jag är på datorn så får ni bild. Lovar. Åhh måste det vara så mycket meck med mobilappen. Jag blir ju så arg!

Amanda

Appen!

Wohoo! Appen har fått en uppdatering! Så tänkte jag igår. Men den funkar ju fortfarande inte. Den stängs ned när man loggar in ju! Åhh vad arg jag blir! Den måste ju funka. Ska testa att ladda ned den igen. Funkar det inte då så ska jag klaga hos blogg.se för jag orkar inte skriva via safari för då blir det ju inga bilder!

Idag blir det antingen Liseberg eller vara med saghar. Saghar är min barndomskompis och vi ses nästan aldrig längre. Men när vi ses har vi grymt kul! Sist vi var så var vi med tre killar. Jag failade och smällde i huvudet i en skylt. Det gjorde ont! En vecka senare hade jag gipsade fingrar för jag hade brutit dem på en fotbollsträning. Vad det hade med samtalsämnet att göra har jag ingen aning om. Statistiken sjunker. Öka den och överraska Maya. Vi vill ju ha kvar henne här! Om statistiken ökar lovar jag fler bilder och många videobloggar! Så kom igen nu!

Amanda

Ridläger!

Hej! Det var över en vecka sedan jag kom hem ifrån ridlägret. Jag vet att jag skulle uppdatera men jag har knappt varit hemma och av någon anledning så ville inte blogg.se funka via safari i mobilen! Men nu har jag fixat datorn och appen ska funka igen så nu blir det massa uppdatering från mig och Maya.
 
Hela veckan var rolig, både på och av hästen. Jag fick massa nya kompisar som jag har kontakt med. Jag saknar er tjejer! Just nu fixar jag en film som kommer upp senare! Jag har inga bilder från lägret utan bara avslutningen då ingen kunde fota mig. I veckan har vi ridit ut två gånger, ridit ut barbacka, hoppat terräng, hoppat vanligt och ridit dressyr. Utvärdering från lektionerna kommer här.
Rida ut: Första turen var blöt men mysig. Vi red i en skog och avslutade med en kort ritt genom en granskog. Man fick massa rivmärken i ansiktet. Vi galopperade upp för två backar. Dn ena var jättebrant och vi fick stopp mitt i. Jag tappade balansen och föll tillbaka i sadel. Det kändes som om mina ben var uppe vid öronen! Det regnade typ helatiden. Andra turen var mer öppen. Vi galopperade en gång riktigt länge. Det var soligt och varmt så flugor och blindningar cirklade runt oss. Tösen sparkade efter dem så jag flög om kring på hennes rygg. Men jag höll mig kvar! Det var mysigt!
Barbackaritten: Den var supermysig! Det var soligt så flugorna var på henne. Hon var trippig och pigg. Vi fick lite trav och det var kul. Fast Tösen var ganska spetsig så det gjorde ont.. Vi red genom granskogen då också men denna gång utan rivmärken som tur var.
Terränghoppningen: Vi hade två grupper. Jag hade glömt spö så Tösen var SEG! Det var läskigt att svänga i galopp för jag trodde att vi skulle gå omkull. Men hon hoppade. I slutet skulle vi hoppa ett hur på 90 cm (om man ville) så jag red emot huset och hon vägrade. Tre gånger vägrade hon! Men jag hoppade i alla fall en grind på 80 cm.
Hoppning (vanlig): Det var kul för vi fick hoppa typ 70. Vi fick hoppa massa olika hinder. Så som stigsprång )en oxer med en bakre bom som det skiljer mer än 5 cm mellan den främre), plank, oxer och trippelbarr! Det var kul och jag fick riktigt bra språng. Oxer har jag hoppat innan men det andra var nytt. Det var kul och lite läskigt med de nya hindrena. Särskilt trippelbarren för den har ju tre bommar och 6 hinderstöd. Jag lärde mig en del och blev mycket bättre.
Dressyren: Jag har blivit bättre på skänkelvikningar och grym på fattning ill galopp från skritt. Jag jobbar nu med små, nästan osynliga hjälper. Tösen var grym i dressyren så jag är glad att jag fick henne. Vi hade en grym lärare som förbättrade alla och peppade oss grymt mycket.
 
På avslutningen så fick alla hoppa en bana på valfri höjd. Jag vägde mellan 60 och 70 men gick säkert på 60, jag vill hellre att det ska se snyggt ut än att det går fel. Nästa gång ska jag ta 70 eller 80! Efter att alla hade hoppat så visade vi upp en kadrilj. Den kommer på film sedan. Här kommer bilder från avslutningen. Mamma har fotat så ursäkta om de blev suddiga.
Inne på banan nu! De där ute var uppvärmning. De nästa ute är från kadriljen!
Amanda, Sofie och Pauline är också med på bilderna. Sofie på den svarta, Amanda på den ljusaste och Pauline på den mörkare (Jasmine)
Kadriljbilder hihi. Massa bilder jag vet. Hoppas att ni gillar dem för de tog timmar att ladda upp.
 
Amanda <3
 

Kadrilj från Bellens ridläger!

Detta är filmen på kadriljen från avslutningen på Bellens ridläger! Hoppas att ni gillar den!

..

hjälp!
asså.. jag har ju två bloggar. denna och en annan. Men jag orkar inte blogga på två stycken, men jag vet inte vilken jag ska sluta på!! Detta är ju en blogg som jag delar, men jag har nästan bara uppe den :( Det är inte så att jag skyller på Amanda, men det är lite tråkigt att jag nästan bara bloggar här.
Så jag lutar helst åt att sluta här faktiskt..men va tkr ni?
 
:(
Maya

Tack <3

Skrev ju ett inlägg för ett tag sedan, om mina mål på ridlägret. Fick 4 kommentarer om det.
Clara på topelite.blogg.se skrev såhär:
 
Vad kul att du också ska gå på Ranchens. Var där v.25 förra året och i år. Mitt mål var att hoppa en bana 90cm och få hästen att gå på tygeln på ett rätt sätt. Jag klarade av mitt mål, hoppas nu att du också gör det. Kämpa och ge gärnet så kommer du kunna klara av alla dina mål, lycka till nu på lägret! :-)
 
Fick ju fler kommentarer, men denna var överfin! Blev så glad av denna asså :-D
Tack så mkt Clara ♥
 
Ha en fin dag everyone! <3
 
//Mayam
RSS 2.0